Agnete Dollerup   

Art Galleri

Jeg er født med en pensel i hånden

Min Far, mor, mostre, tanter, farbrødre, morbrødre, kusiner, fætre og mine aner før dem, har malet, tegnet og lavet keramikskulpturer- og krukker, stentøj og alskens kunsthåndværk. –Vi var/er en stor familie, så intet under, at den lille Nete gik dem i bedene.

Det var helt naturligt, at de alle lærte fra sig og vi børn elskede det. Jeg voksede op med kunst, både med tegning, akvarel, olie på lærred, keramikfigurer og relieffer.

Efter en del års pause, tog jeg i 2004 nogle kurser i teknikker med akryl hos billedkunstneren Vagn Scharling.

Lige siden har akrylen fascineret mig enormt, da man har så mange muligheder med ”lag på lag” teknikken, reliefstruktur med akrylspartelmasse, lim og stof, papir, sand, grus, sod, aske, diverse effekt-medier o. m. a. Alt kan lade sig gøre med pensler, spartler, svampe m.m. Jeg bliver ved med at eksperimentere og bliver aldrig udlært - kan bare ikke lade være med hhv. at lære og at lære fra mig, da jeg også syntes andre skal kunne glæde sig over muligheden for at lære det.

Jeg leder og underviser nu selv, sammen med 4 andre, ca. 28-34 deltagere per sæson forår og efterår på Billedmalerskolen, som vi startede op i Ældre Sagen i Høje Taastrups regi i 2007. Vi udstiller værkerne to gange årligt på Træningscenter Espens Vænge i Taastrup. Skolen er ret populær og med mange aktiviteter, så vi har en naturlig venteliste.

Mine værker breder sig over mange stilarter, men de hyppigst sete er akrylspartelmasse m/grus malerierne i ”abstrakt” naturalisme.

__________________________________________________________

Inspiration er glæden ved livet

.

Jeg lader mig inspirere af alt muligt. Det kan være en regndråbe, en kats knurhår eller en fugls fjer. Et dun fra en dues bryst eller ænderne i gadekæret. Det kan være havet eller himlen om det er stilhed eller storm. Det kan være solens stråler gennem bladene på et løvtræ i skoven eller et gyldent rødt løvfaldsblad, der svæver ned fra ”himlen”………eller bølger mod stranden med et stille skvulpen. Det kan også være kåde dyr, der leger tagfat eller børn der jubler og ler, eller en morlil, hvis rynker fortæller om hendes lange liv igennem næsten et helt århundrede og om sorg og glæde. Øjne der smiler. En lille anemone med en duft af skovbund. Kærlighed til det forsvarsløse og uskyldige, dyr, børn og ”gamle” mennesker.

- Jeg kunne blive ved i det uendelige, hvis der var timer nok i livet til det - ”alt eller intet” kan inspirere mig !

Pigerne i Kornmarken, Fløng 2012

Velkommen til

min hjemmeside.

Jeg håber du vil

syntes om den,

når den er færdig.

Welcome to my

homepage.

I hope You will

like it, when

it is all finished.

Billedkunstner                                

Agnete Dollerup

"Sidses Hus"

Marbjerg Byvej 5

Marbjerg

2640 Hedehusene        

Tlf.:    46562970  . 

Mob.: 21960331

'Hviske tiske - "Nu skal du bare høre........"

- or shhh...... 

"Listen to me,

- I tell You only once"......."

- Det jeg mest er kendt for, er nok reliefstruktur med akryl på lærred, spartelmasse, sand og grus med lag på lag teknikken og så mine kære dyr, havfugle og naturen. Jeg egner mig bestemt ikke, til kun at lave samme stilart hele tiden. Jeg vil udvikle min kunst og udfordre mig selv.

- Jeg har altid haft dyr omkring mig, lige fra jeg blev født i 1944. Pt. har vi hunden Tessie ”Dollerup” på 5 år og Formel 1-labrador. Hun er bare så dejlig og elsker agility og sin labradorveninde Sills. For ikke at snakke om vores skønne katte. Maine Coon katten Gisser,og Vildkatten, (som desværre nu, begge er i kattehimlen), Sis og Bolette, Bette Mius, Lille og Lillebror (de tre af dem er tilløbere), med egen indgang af kattelemme. - Og endelig de ”fem glade høns i Marbjerg”. - Og så er der selvfølgelig Erik, min makker. Vi har boet i Marbjerg i snart 38 år i det selvsamme restaurerede bondehus, oprindeligt fra 1804.

Her stiftede vi også familie.