Agnete Dollerup   

Art Galleri

Hjemmegalleriet kan besøges efter aftale-  og jeg besøger gerne firmaer, institutioner og kunstforeninger 

PRESSEMEDDELELSE

Fernisering og udstilling - Mandag d.1. november 2010 kl. 19.00

”Inspiration er glæden ved livet”

”Alt eller intet kan inspirere mig og inspiration er glæden ved livet”, siger den lokale billedkunstner Agnete Dollerup, der udstiller i Taastrup Kulturcenter med fernisering i Kulturcaféen mandag d. 1. november kl. 19.00 på Poppel Alle 12, Taastrup.

Agnete Dollerup, der har boet sammen med sin familie 38 år i det stråtækte ”Sidses hus” i landsbyen Marbjerg nærved Fløng, hvor hun i dag også har et beskedent ”hjemmegalleri”, man kan besøge efter aftale, fortsætter: ”Jeg så dagens lys i 1944 og voksede op i en stor kunstnerfamilie på både fædrene side med min far og farbror med aner og på mødrene side med min morfar i spidsen for alle sine kunstneriske børn og siden børnebørn. - Så det var helt naturligt, at de alle lærte fra sig og vi børn elskede det. Der var både tegning, akvarel, olie på lærred, keramikfigurer/skulpturer og relieffer på menuen. - Efter en del års pause, tog jeg i 2004 nogle kurser i teknikker med akryl på lærred bl.a. hos billedkunstneren Vagn Scharling. Lige siden har akrylen fascineret mig enormt. Det jeg er mest ”kendt” for er nok mine lyse muntre farver i reliefstruktur med akryl på lærred ved brug af spartelmasse, sand, grus og ”lag på lag” teknikker og så mine kære dyr, havfugle og naturen – i abstrakt naturalisme. Jeg laver mange stilarter og er nysgerrig på at udvikle min kunst og udfordre især mig selv men også andre. 

I eftersommeren 2007 fik jeg gennemført en gammel drøm om at være primus motor i at lære andre glæden ved det at male, idet vi startede Billedmalerskolen op i Ældre Sagens regi, her i Høje Taastrup Kommune. Det blev en dejlig stor succes med mange aktiviteter til glæde for en masse mennesker og vi kører i dag på 7. sæson, med ca. 30 deltagere i snit både efterårs- og forårssæsoner. - Billedmalerskolen har jo det store privilegium at kunne male på Baldersbo, Hedehusene i caféens hyggelige lyse lokaler og endvidere udstille to gange årligt i Taastrup på Træningscenteret Espens Vænges dejlige lyse vægge til glæde for en masse medborgere og andre udefrakommende interesserede” slutter hun med et varmt, begejstret smil.

Agnete Dollerup har udstillet adskillige steder bl.a. Brøndsalen i Det Kgl. Danske Haveselskabs Have på Frederiksberg med kunstnergruppen ”Purple 10” og m.m., men denne gang er det solo – se endvidere www.agnetedollerupart.dk

Alle var velkomne og der blev budt på en lille forfriskning til ferniseringen.

Udstillingen varede hele november måned i Taastrup Kulturcenter www.kulturhusene-htk.dk

Privat eje

"Jammerbugten" 500 x 600 mm

                                 Hjemmegalleriet

"Sidses Hus"

i Marbjerg

Marbjerg Byvej nr. 5.

  UDSTILLING

               Vuch Buchwald

               var med på udstillingen

Mail: agnetedollerup@yahoo.dk

Velkommen til min hjemmeside.

Jeg håber du vil syntes om den.

Welcome to my homepage.

I hope You like it. 

Billedkunstner

Agnete Dollerup

"Sidses Hus"

Marbjerg Byvej 5

Marbjerg

2640 Hedehusene

Tlf.: 46562970  .  Mob.: 21960331

Katten Felix

FELIX THE CAT

Den største kat i DK savet på roden 

efter min skitse, med en stor og en lille motorsav 

af en skovhugger fra Nordsjælland i marts 2004.

Felix står nu i haven og vogter over